Ποιος είναι ο Tony Robbins και η σχέση του με την κρυοθεραπεία?

Ο Tony Robbins είναι γνωστός αμερικανός συγγραφέας, επιχειρηματίας, φιλάνθρωπος και ιδιαίτερα γνωστός στον τομέα του life-coaching. Έχει κάνει πολλά σεμινάρια, διαφημίσεις και έχει συγγράψει πολλά αυτοβοηθητικά βιβλία. Σε ένα από αυτά, κάνει μεγάλη αναφορά στην αλλαγή που έφερε στη ζωή του η κρυοθεραπεία και τα οφέλη στο σώμα του, αλλά και στην καθημερινότητά του.

Πως τον βοήθησε η κρυοθεραπεία?

Όταν ο ίδιος ανακάλυψε ότι έπασχε από δισκοκήλη, η οποία πίεζε τα νεύρα στους γοφούς του και του προκαλούσε πόνους στην πλάτη. Δυσκολευόταν στις κινήσεις του και κατά συνέπεια τις καθημερινές του συνήθειες. Αποφάσισε τότε να κάνει κάτι γι’αυτό. Μετά από ενδελεχή έρευνα ανακάλυψε την κρυοθεραπεία. Στην δική του περίπτωση η κρυοθεραπεία ήταν ο μόνος τρόπος για βελτίωση.

Ο Tony είχε δοκιμάσει προηγουμένως το μπάνιο σε πάγο. Όμως μετά την πρώτη του εμπειρία στην cryosauna διαπίστωσε ότι είναι πολύ πιο πρακτική και πιο δραστική κατά 80%. Σε μόλις λίγα λεπτά μέσα με την ολόσωμη κρυοθεραπεία, το σώμα καταφέρνει και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος. Ενεργοποιείται η έκκριση ενδορφίνων. Έτσι τα φυσικά αντιφλεγμονώδη του οργανισμού μας αυξάνονται, ανεβάζοντας τις άμυνες μας και κατά συνέπεια την εξάλειψη των φλεγμονών.

Όπως ανέφερε και ο ίδιος σε γνωστό περιοδικό, η κρυοθεραπεία έχει αναγνωριστεί τα τελευταία χρόνια από αθλίατρους και φυσικοθεραπευτές, σαν πηγή αποθεραπείας και χαλάρωσης των μυών, μετά από προπονήσεις και ανακούφιση από μυοσκελετικούς πόνους. Πέρα από τα αντιφλεγμονώδη πλεονεκτήματα που προσφέρει, η κρυοθεραπεία έχει διαπιστωμένα αναφερθεί, ότι βοηθάει τους ανθρώπους και νιώθουν περισσότερη ενέργεια και λιγότερο στρες στην καθημερινότητά τους. Το αυξημένο στρες και το άγχος, κάνουν το σώμα να παράγει περισσότερη κορτιζόλη, μία ορμόνη η οποία μπορεί να επιδεινώσει τις ήδη υπάρχουσες φλεγμονές.

Οπότε με την κρυοθεραπεία μειώνουμε και το άγχος και κατά συνέπεια, πολύ πιο δραστικά και τις ίδιες τις φλεγμονές. Σε μία συνέντευξη του, ανέφερε για την cryosauna, ότι είναι το «αγαπημένο του γκάτζετ», λόγω της αλλαγής που επιφέρει στη ζωή του. Ως ένας άνθρωπος που κάνει τόσο επίπονη και καθημερινή άσκηση, μπορεί με ευκολία να πει, ότι η κρυοθεραπεία τον έχει βοηθήσει να προστατεύσει το σώμα του από τραυματισμούς. Πλέον διαθέτει τη δική του cryosauna. Όποτε ταξιδεύει επισκέπτεται κλινικές που ειδικεύονται στην κρυοθεραπεία για την αγαπημένη του συνήθεια.