Cryosauna: Σύμμαχος ομορφιάς των σταρ στους -170 0 C !

Γράφει για εμάς το protothema.gr

Η Ντέμι Μουρ και η Mαρία Μενούνος αποκάλυψαν ότι αποτελεί το κύριο μυστικό της σιλουέτας τους, το ίδιο και ο Κριστιάνο Ρονάλντο, που την τοποθέτησε ακόμα και στον ιδιωτικό χώρο του σπιτιού του. Η Cryosauna αποτελεί το νέο trend των σταρ του εξωτερικού και έχει ξεκινήσει να γίνεται talk of the town των εγχώριων celebrities

Το νέο trend είχε αφετηρία τη Γλυφάδα, όπου δημιουργήθηκε το Icetube Cryosauna Studio. Ουσιαστικά πρόκειται για την πιο ιδιαίτερη μέθοδο αδυνατίσματος και επεκτείνεται δραστικά και στο κομμάτι της ομορφιάς.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι δεν είναι λίγοι οι επώνυμοι Ελληνες που έχουν δοκιμάσει τον νέο εναλλακτικό τρόπο. Πρόκειται για μια διαδικασία επιδερμικής εφαρμογής χαμηλών θερμοκρασιών που ξεκίνησε με στόχο τη μείωση των μυοσκελετικών πόνων και των φλεγμονών και στην πορεία αποδείχθηκε ότι οι ευεργετικές της δράσεις επεκτείνονται και στο κομμάτι της ομορφιάς. Κάτι που, πρακτικά, σημαίνει ότι μπαίνεις για τρία λεπτά στην καμπίνα, όπου η θερμοκρασία είναι -170 βαθμοί, φορώντας μάλλινες κάλτσες, μάλλινα γάντια και εσώρουχα. Το αποτέλεσμα είναι άμεσα δραστικό αφού μπορείς να χάσεις μέχρι και 1.500 θερμίδες.

Η ανακάλυψη της μεθόδου οφείλεται στον Ιάπωνα ρευματολόγο Dr. Toshima Yamauchi. Εχοντας σκοπό να μειώσει τους μυοσκελετικούς πόνους και τις φλεγμονές, δημιούργησε πριν από 35 χρόνια αυτή τη μορφή εναλλακτικής θεραπείας που αποδείχθηκε σωτήρια και στο κομμάτι της ομορφιάς και της ευεξίας. Η κρυοθεραπεία ενεργοποιεί όλες τις φυσικές άμυνες του οργανισμού. Εφαρμόζοντας ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες (ως και -170 βαθμούς οC) για μικρό χρονικό διάστημα, μπορούμε να αφυπνίσουμε τους μηχανισμούς αυτοθεραπείας του οργανισμού μας: παγώνοντας την εξωτερική στοιβάδα του δέρματος για 1 ως 3 λεπτά, επιτυγχάνουμε την αύξηση του μεταβολικού μας ρυθμού, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος, τη μείωση του άγχους και της κούρασης, με άμεση συνέπεια τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Οι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες έχουν θετικά αποτελέσματα σε τρία επίπεδα: στο κυκλοφορικό σύστημα, στο νευρικό σύστημα και στους μεσημβρινούς, καθιστώντας τη μια εξαιρετική μέθοδο ολιστικής προσέγγισης. Η ελάχιστη παραμονή του σώματος στον θάλαμο της κρυοσάουνας δεν επηρεάζει τη θερμοκρασία του κορμού, καθώς ο αέρας δεν περιέχει καθόλου υγρασία. Επίσης, η έκθεση στο κρύο επιταχύνει την παραγωγή ενδορφινών (οι ορμόνες της χαράς που μας κάνουν να νιώθουμε χαρούμενοι και ενεργητικοί) και φυσικών αντιφλεγμονωδών και κολλαγόνου, με αποτέλεσμα να νιώθουμε ευφορία και ευεξία, ενώ παράλληλα επιτυγχάνεται ταχύτερα η φυσική αποκατάσταση του οργανισμού μας. «Η παγωμένη πηγή της νιότης», όπως χαρακτηρίζεται από διάφορα άρθρα του εξωτερικού, έχει εξάψει την περιέργεια πολλών Ελλήνων από τον χώρο της μόδας, του τραγουδιού και της άθλησης.


Τη σάουνα στους -170 βαθμούς, έμπνευση του Ιάπωνα ρευματολόγου Dr. Toshima Yamauchi, εμπιστεύονται διάσημοι αθλητές όπως ο κολυμβητής της εθνικής ομάδας Δημήτρης Κουλούρης αλλά και διάσημοι σταρ όπως η Μαρία Μενούνος

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι αθλητές ανά τον κόσμο τη θεωρούν το κύριο μέσο για την αποκατάστασή τους από τραυματισμούς. Η Ελένη Πετρουλάκη, ο κολυμβητής Δημήτρης Κουλούρης, η Αντζελα Δημητρίου αλλά και η Αμερικανίδα χορογράφος Chali Jennings, που έχει συνεργαστεί με τον Τζάστιν Τίμπερλεϊκ και τους The Black Eyed Peas, αλλά και τους Σάκη Ρουβά, Ελενα Παπαρίζου, Αννα Βίσση και Αντώνη Ρέμο, έχουν ήδη δοκιμάσει τον νέο τρόπο και δηλώνουν ενθουσιασμένοι. Μένει να δούμε αν τον επόμενο χρόνο θα αποτελεί το must trend και της Μυκόνου.

Info

Αγγέλου Μεταξά 20, Γλυφάδα, τηλ.: 210 8949823,
www.facebook.com/icetubecryosauna,www.cryosauna-icetube.gr
1η συνεδρία για κάθε νέο πελάτη 20€ – 1 συνεδρία 45€ – 3 συνεδρίες (δοκιμαστικό εβδομάδας για 1 άτομο) 89€ – πακέτο 10 συνεδριών 289€ * + δεύτερο πακέτο 10 συνεδριών 199€